Чи варто чистити кишківник клізмами?

21 февраля 2020, 13:01

Бажають довести до ладу свій організм, замість того, щоб почати харчуватися правильно та цілому вести здоровий спосіб життя, мучать себе очисними клізмами та виснажливими дієтами. Але ж у таких процедур безліч протипоказань! 

- Якщо немає показань, наприклад, запорів, робити клізму не рекомендується. Вони можуть не тільки нашкодити мікрофлорі кишківника, але і заважають нормальному всмоктуванню всіх поживних речовин, — каже проктолог медичного центру «ОН Клінік» у Харкові. Тому, якщо часто робити клізми, можна заробити дисбактеріоз, анемію, ламкість нігтів, сухість шкіри та інші неприємності. Використання очищення кишківника при схудненні зовсім заборонено. 

Наприклад, клізма показана перед обстеженням у проктолога, перед пологами, деякими операціями. Але самолікуванням займатися ні в якому разі не можна!
Дисбактеріоз загрожує і тим, хто взявся очищати організм клізмами. Але до того ж вони ще отримують і «розледачілу» товсту кишку, яка відмовляється виконувати свій прямий обов'язок після регулярних клізм.
- Клізми потрібні, перш за все, для підготовки до діагностичної процедури, - пояснює проктолог медичного центру «ОН Клінік» у Харкові. - А лікуватися, таким чином, ні в якому разі не можна. Вода вимиває корисні бактерії, замість них починають розмножуватися мікроби, які викликають запалення слизової оболонки кишківника та інші серйозні ускладнення.
Якщо у Вас виникли проблеми з кишківником, свербіж, біль або виділення - терміново зверніться до лікаря. У медичних центрах «ОН Клінік» у Харкові всього за один візит Вам проведуть повне обстеження(анаскопію, відеоректоскопія),поставлять точний діагноз і призначать ефективне лікування. 

Телефонуйте або ж залишайте заявку на сайті в будь-який час доби - запис на прийом в медичних центрах «ОН Клінік» у Харкові проводиться цілодобово. Бережіть здоров'я!

Вернуться назад
На печать
Источник: http://medbiz.com.ua/news/Novostiikataloga/3719-CHi-varto-chistiti-kishkvnik-klzmami.html