Вченим вдалося за допомогою крові діагностувати синдром сухого ока

13 января 2021, 23:00

Дослідження показало, що пацієнти, яким було запропоновано застосовувати краплю власної крові на кінчику пальця в якості самостійної терапії чотири рази на день, повідомили про значне поліпшення симптомів.

Чому так відбувається? 

- Наші сльози містять ферменти та вітаміни, що допомагають підтримувати і відновлювати рогівку, прозору анатомічну лінзу в передній частині ока.

- Подібні поживні речовини, які стимулюють ріст, також присутні в нашій крові, і вважається, що це частково відповідає за поліпшення, показане в дослідженні.

- Дослідження, опубліковане в Eye, є першим з приводу використання цільної крові в якості заміни сльози.

Статистика дослідження

В науковому експерименті брало участь 16 пацієнтів з важким синдромом сухого ока. Використовуючи ланцет, пацієнти навчилися безпечно витягувати невелику краплю крові з власного пальця та наносити її на нижню частину ураженого ока. Процедуру проводили чотири рази на день протягом восьми тижнів. Результати показують, що пошкодження поверхні ока в учасників зменшилася вдвічі тащо це відбувається упоєднанні зі значним поліпшенням зору. Симптоми погіршувалися, коли лікування припинялося,таполіпшувалисязнову при його повторному запуску. Дослідження підтримується National Institute of Health Research Biomedical Research Centre в Moorfields Eye Hospital.

Дякуємо колегам за постійнийрозвиток іможливість дізнаватисяпро досвід офтальмологів з усьогосвіту!

Вернуться назад
На печать
Источник: http://medbiz.com.ua/news/Novostiikataloga/4781-Vchenim-vdalosya-za-dopomogoyu-krov-dagnostuvati-.html