Який чай знижує ризик смертності

16 мая 2023, 00:00

Пов'язано це з тим, що до його складу входять спеціальні речовини. Результати проведеного дослідження було опубліковано у виданні Annals of Internal Medicine.

У більш ранніх дослідженнях, які проводилися в Японії та Китаї, йдеться про те, що зелений чай містить речовини, які зменшують запалення в організмі. У новому дослідженні вчені дійшли висновку, що корисний для здоров'я і чорний чай.

Фахівці з Національного інституту раку США дізналися про звички, пов'язані з чаєм, у майже 500 тисяч дорослих людей з Великобританії. Далі експерти спостерігали цих людей протягом 14 років.

Після обліку різних факторів (куріння, вживання алкоголю, здоров'я, соціально-економічне становище, дієта, стать, вік, раса) експерти дійшли такого висновку. Якщо люди пили по дві або більше чашки чаю на день, то у них на 9-13 відсотків знижувалась ймовірність смерті від будь-якої причини порівняно з тими, хто чай не вживав взагалі. При цьому зміна температури чаю, додавання до нього молока чи цукру не вплинули на ці результати.

Також у дослідженні, опублікованому в Annals of Internal Medicine, йдеться про те, що вживання чорного чаю пов'язане зі зниженням ризику смерті від хвороб серця.

Вернуться назад
На печать
Источник: http://medbiz.com.ua/news/Novostiikataloga/6328-YAkiy-chay-znizhuie-rizik-smertnost.html