Як по руках та ногах зрозуміти, що у вас ішемічна хвороба серця

24 мая 2023, 12:00

При ішемічній хворобі серця у людини порушується кровопостачання серцевого м'яза, оскільки судини, що ведуть до серця (тобто коронарні артерії), звужуються через накопичення жирів. Є кілька ознак, які можуть свідчити про цей стан. Вони пов'язані з руками та ногами.

Фахівці з клініки Майо зазначають, що одним із таких симптомів є оніміння рук та ніг. Оніміння в нозі нерідко виникає через звуження артерій, які ведуть кров від серця до кінцівок. Такий стан також називається хворобою периферичних артерій, а Американський фонд серця стверджують, що люди із цим захворюванням мають більше шансів зіткнутися з ішемічною хворобою серця. Також хвороба периферичних артерій може сприяти виникненню інфаркту чи інсульту.

Серед інших ознак ішемічної хвороби серця – слабкість рук та ніг. У людини руки і ноги можуть стати холодними, що може говорити про те, що в крові занадто мало кисню.

Якщо у вас набрякають ступні та гомілки, то це теж може вважатися ознакою порушення роботи серця.

Американська академія дерматології наголошує, що при виявленні одного з перерахованих вище симптомів потрібно звернутися до лікаря.

Вернуться назад
На печать
Источник: http://medbiz.com.ua/news/Novostiikataloga/6351-YAk-po-rukah-ta-nogah-zrozumti-shcho-u-vas-shemch.html