Симптоми в ногах, які свідчать про рак

01 октября 2023, 23:01

Китайські фахівці розповіли, як може проявлятися рак, що виникає у людини, і у зв'язку з цим порадили не ігнорувати деякі симптоми, що виникають на ногах.

"Половина крові, нервів та кровоносних судин всього тіла розподілені саме в нижніх кінцівках, тому багато захворювань можуть виявлятися аномальними станами в кінцівках", - цитує експертів WeChat.

Біль. Больові відчуття в ногах можуть виникати як ознака раку, що метастазує. Такий біль стає хронічним, йому буває властиво посилюватися вночі, і з ним не справляються звичайні засоби.

Пухлини. Лікарі повідомили, як може проявлятися остеосаркома, яка нерідко вражає підлітків. На неї може вказувати пухлина (ущільнення) в нозі.

Набряк. У деяких випадках набряклі ноги стають первинною ознакою раку. Вчені пояснили, що клітини раку, розмножуючись в організмі, можуть перекидатися на судини, нерви – це сприяє запаленню, набряклості, болям у ногах.

Колір шкіри. Шкіра на ногах, що потемніла, може сигналізуватися про те, що сталося порушення обміну речовин. Причиною такої зміни може бути зростання активності та чисельності ракових клітин в організмі.

Вернуться назад
На печать
Источник: http://medbiz.com.ua/news/Novostiikataloga/6724-Simptomi-v-nogah-yak-svdchat-pro-rak.html