Знайдено простий спосіб зменшити сухість очей

15 октября 2023, 23:00

На цей стан можуть впливати такі фактори, як малорухливий спосіб життя або часте та тривале перебування за комп'ютером. У подібних випадках, коли не йдеться про серйозні зміни і порушення, є простий спосіб зменшити сухість очей і дискомфорт, що виникає через неї.

Команда вчених з Гани та Гонконгу провела експеримент: дослідники вивчали, який вплив має на стан очей фізична активність. У дослідженні, результати якого були опубліковані в журналі Experimental Eye Research, брали участь 52 особи, молоді люди віком 18–25 років, як чоловіки, так і жінки, ні в кого з них не було синдрому сухого ока. Частина займалася спортом, частина – ні.

Усі вони проходили сеанс аеробних вправ із використанням бігової доріжки з максимальним навантаженням. Вчені оцінювали секрецію сльози, стабільність слізної плівки, гостроту зору та низку інших параметрів. Як показало дослідження, у обох груп покращилася секреція сльози. Позитивні зміни відзначалися щодо часу розриву слізної плівки. Тест на нього зазвичай застосовується для дослідження та моніторингу синдрому сухого ока.

Результати у групі спортсменів були кращими, проте позитивні зміни відзначалися і у тих, хто не займався спортом. Таким чином, укладають вчені, фізичне навантаження у вигляді аеробних вправ може мати значення для покращення функції слізної рідини.

Вернуться назад
На печать
Источник: http://medbiz.com.ua/news/Novostiikataloga/6768-Znaydeno-prostiy-sposb-zmenshiti-suhst-ochey.html