Названі перші симптоми ішемічної хвороби серця

26 декабря 2023, 22:00

Ранні симптоми ішемічної хвороби серця

Якщо у тебе виникли подібні больові відчуття, тобі необхідно звернути на це увагу і з'ясувати причину. Найчастіше ці симптоми проявляються після емоційних, фізичних і розумових навантажень, переїдання, перевтоми, переохолодження. Нехтування ними може бути небезпечно для здоров'я твого серця.

До симптомів ішемічної хвороби серця можна віднести так звані тягнучі болі в області грудної клітини. Особливо насторожитися варто в тому випадку, якщо вони проявляються фізичних навантажень.

Також сигналом розвитку ішемічної хвороби можуть бути і больові відчуття, які проявляються в спинний області, тиснуть або тягнучі болі в лівій руці (лопатки, плечі) і нижньої щелепи.

Також не варто затягувати з візитом до кардіолога, якщо ти відзначаєш збої в серцевому ритмі.

Ішемічна хвороба серця може також супроводжуватися такими проявами, як:

слабкість запаморочення нудота непритомність блювання дискомфортні відчуття в черевній частині рясне потовиділення і задишка

В окремих випадках ішемічна хвороба може протікати без відчутної симптоматики, причому протягом дуже тривалого проміжку часу. Безбольова, тобто прихована ішемічна хвороба серця на сьогодні є найбільш підступною формою цього захворювання, оскільки саме цей вид ішемічної хвороби серця призводить до величезної кількості летальних випадків.

Не варто затягувати з візитом до лікаря, якщо ти відчуваєш хоча б невеликий дискомфорт в області серця!

Вернуться назад
На печать
Источник: http://medbiz.com.ua/news/Novostiikataloga/6952-Nazvan-persh-simptomi-shemchnoi-hvorobi-sertsya.html