Медики назвали сім причин занепаду сил

23 марта 2024, 00:00

За словами досвідчених терапевтів, якщо людину постійно хилить у сон, значить, її організм або сильно втомився, або хворий. У будь-якому випадку це достатній привід для того, щоб звернутися за консультацією до лікаря і здати хоча б основні аналізи.

Медики назвали найпоширеніші причини вічно сонного стану.

Недосип. Якщо ви часто пізно лягаєте спати і дуже рано встаєте, це не дивно. Для того, щоб відчувати себе бадьорим і відпочившим, необхідно спати від 7 до 9 години.

Дефіцит поживних речовин. При ньому почуття постійної втоми – звичайна річ. Вирішити проблему можна прийомом вітамінних комплексів, призначати які має лише лікар.

Лікування медичними препаратами. Деякі ліки мають седативний ефект. Після закінчення їхнього прийому, сонливість зникає.

Хронічний стрес. Бути постійно може нервової напруги шкідливо і навіть небезпечно. Якщо самостійно впоратися із джерелом занепокоєння не виходить, краще звернутися до спеціаліста – психотерапевта.

Перевтома. Це найчастіша причина сонливості у сучасних людей. Вирішується вона просто – треба навчитися жити без поспіху, відпочивати після напружених трудових буднів.

Проблеми зі здоров'ям. У ряді випадків стала втома – ознака серйозних захворювань: від онкології до залізодефіцитної анемії. Також сонливість є у людей, хворих на цукровий діабет, які мають хвороби нирок та печінки, порушення гормонального фону та ін. Точний діагноз та лікування повинен призначати лише лікар.

Малорухливий спосіб життя. Відсутність спорту привчає організм до малих навантажень, і будь-яка перевтома, зайвий рух можуть викликати запаморочення та бажання прилягти. Подолати цю звичку можна, повернувшись до активного способу життя, зайнявшись якимось спортом.

Вернуться назад
На печать
Источник: http://medbiz.com.ua/news/Novostiikataloga/7119-Mediki-nazvali-sm-prichin-zanepadu-sil.html