Як подолати безсоння природним шляхом

03 апреля 2024, 01:00

А застосування лікарських засобів для боротьби з безсонням має короткостроковий ефект і може викликати звикання. Як налагодити сон природним шляхом, розповіла лікар-терапевт та інфекціоніст Фаллахі Нуржахан.

Перший спосіб боротьби з безсонням – це правильний режим. Лягати спати і прокидатися щодня необхідно в один і той же час, щоб налагодити біологічний годинник, розповіла експерт. Дорослій людині необхідно спати 7-8 годин на добу. За 2-3 години до відходу до сну слід приймати ванни з ефірними оліями чи хоча б теплий душ. Не завадить і коротка півгодинна прогулянка на свіжому повітрі.

Перед сном краще утриматися від важкої їжі, радить лікар. Замінити її можна легким перекушуванням у вигляді йогурту або банана. Обов'язкові при цьому й фізичні навантаження – заняття спортом, танці чи фітнес до 19 години вечора.

При цьому Нуржахан попереджає, що в жодному разі не можна змушувати себе спати. Це може посилити тривогу та нервову напругу. Якщо протягом півгодини заснути ніяк не виходить, можна спробувати почитати книгу або послухати спокійну музику і повернутися в ліжко, коли прийде легка сонливість.

Вернуться назад
На печать
Источник: http://medbiz.com.ua/news/Novostiikataloga/7136-YAk-podolati-bezsonnya-prirodnim-shlyahom.html