Лікар розкрила переваги та недоліки лазерної корекції

04 апреля 2024, 01:00

За допомогою такої операції можна позбутися короткозорості, далекозорості або астигматизму. Однак, як і будь-яка процедура, має свої переваги і недоліки, розповіла офтальмолог.

Насамперед лікар підкреслила, що лазерна корекція не є лікуванням. За допомогою операції не можна позбутися очних захворювань або усунути їхню причину. За словами лікапя, ця процедура – такий самий метод корекції міопії, як окуляри чи контактні лінзи. "Тобто вона не лікує міопію і не усуває її причину. Немає певних обмежень щодо ступеня міопії у показаннях до лазерної корекції зору", - пояснила вона.

Проте лікар зазначила, що є суворі свідчення щодо цієї операції. Зокрема, пацієнт має бути старше 18 років, і стабільний мінус має бути протягом року.

Серед протипоказань найчастіше – дистрофічні та дегенеративні захворювання рогівки, відшарування сітківки, синдром сухого ока у тяжкому ступені, інфекційні захворювання та прогресуюча глаукома. Крім того, лазерну корекцію не будуть проводити пацієнтам з тонкою рогівкою, а також вагітним і жінкам, що годують.

При цьому лікар порадила коригувати відразу на два ока, а не по черзі. Сама операція проводиться на рогівці ока. Вплив лазера на неї мінімальна і найкращого результату можна досягти, якщо зробити корекцію віком від 18 до 45 років. У цьому випадку часто йдеться про стовідсоткове відновлення зору, додала лікар.

Вернуться назад
На печать
Источник: http://medbiz.com.ua/news/Novostiikataloga/7142-Lkar-rozkrila-perevagi-ta-nedolki-lazernoi-korekt.html