Лікар розповіла, як розпізнати симптоми захворювання щитовидної залози

15 апреля 2024, 01:00

Гормони - наше все

Порушення в роботі нашої ендокринної системи здатні вибити з колії звичного життя і чоловіка, і жінку незалежно від професії, способу життя і віку. Сьогодні існує модна тенденція - шукати причину наших захворювань в невмінні управляти своїми бажаннями і емоціями. І все ж, не завжди наше фізичне здоров'я залежить від почуттів, які ми відчуваємо. Іноді вони є саме наслідком захворювання. Порушення роботи ендокринної системи тому наочний приклад.

Специфічні симптоми

За словами ендокринолога Яни Соловйової, визначити загрозу захворювання можна за деякими прихованим ознаками. Як правило, це симптоми, які можуть бути і при інших захворюваннях: слабкість, випадання волосся, загальмованість, набряклість. Тобто, все, що можна списати на брак вітамінів, анемію, підвищений холестерин, емоційне вигорання. Але ендокринолог зазначає, що при запущеному гіпотиреозі, у людини розтягнута, плавна мова. На це звертають увагу навіть оточуючі, але для неї самої все здається нормальним.

Яна Соколова вважає, що і анемія, і випадання волосся, і сухість шкіри, і лінощі, а особливо неконтрольована прибавка в вазі при дотриманні дієти - може бути наслідком гіпотиреозу.

Звертаємо увагу на шию

Ендокринолог вважає, що ще одним серйозним приводом звернутися до лікаря є зовнішні зміни в області шиї, характерні для деяких захворювань щитовидної залози. Асиметрію шиї ви можете виявити неозброєним оком: заліза від нестачі йоду в організмі може збільшитися, чому шия округлятиметься або в області кадика з'явиться помітне мішкоподібне випинання.

При запальних захворюваннях, таких як тиреоїдит, шкіра над патологічним вогнищем може почервоніти, а хворий буде скаржитися на біль, печіння або свербіж в цій області тіла.

Вернуться назад
На печать
Источник: http://medbiz.com.ua/news/Novostiikataloga/7173-Lkar-rozpovla-yak-rozpznati-simptomi-zahvoryuvann.html