Лікарі назвали шість ефективних способів продовжити молодість

Разом з тим мало хто знає, що деякі щоденні звички значно прискорюють старіння організму. З іншого боку, зупинити плин часу можна, просто трохи змінивши спосіб життя. Фахівці рекомендують звернути увагу на кілька нюансів.

Сон

Під час сну відновлюються всі системи організму, в тому числі здатність шкіри до регенерації. Згідно з дослідженням, опублікованим в журналі Clinical and Experimental Dermatology, жінки, які не відчували проблеми зі сном, на 30% рідше стикалися з передчасним старінням шкіри і появою зморшок, ніж ті, які погано спали. Експерти з National Sleep Foundation рекомендують спати від семи до дев'яти годин на добу.

Догляд

Щоденне зволоження шкіри допоможе позбутися від складок і зморшок. «Зволожуючий крем затримує воду в нашій шкірі, надаючи їй більш молодий вид», - пояснили фахівці. При цьому використання сонцезахисного крему захищає її від фотостаріння. Лікарі рекомендують вибирати засіб з SPF не менше 30, що захищає як від УФ-А, так і від УФ-В променів.

Вода

Недостатня кількість води в організмі може привести до обезводнення і збою в роботі організму. Згідно Гарвардській медичній школі, середньостатистичній здоровій людині потрібно від чотирьох до шести склянок води в день.

Фізична активність

Щоб запобігти передчасному старінню, важливо підтримувати фізичну активність на високому рівні. "Результати декількох досліджень показують, що помірні вправи можуть поліпшити кровообіг і зміцнити імунну систему. Це, в свою чергу, дозволяє людині не тільки виглядати, але і відчувати себе молодою", - відзначили в Американська академії дерматології.

Харчування

Вживання великої кількості свіжих фруктів і овочів може допомогти запобігти різні пошкодження, що ведуть до передчасного старіння організму, розповіли медики."Результати досліджень показують, що дієта, що містить багато цукру або інших рафінованих вуглеводів, може прискорити старіння", - додали вони. Зокрема, в дослідженні, опублікованому в журналі Clinical Dermatology, йдеться, що при високому рівні глюкози або фруктози в крові цукру зв'язуються з амінокислотами в колагені і еластині, пошкоджуючи їх і фактично не дозволяючи організму відновлюватися.

Куріння

За словами дерматологів, куріння значно прискорює старіння шкіри. Токсини в сигаретному димі викликають звуження кровоносних судин, запобігаючи потрапляння кисню і поживних речовин в шкіру. Як відзначили вчені, у курців в три рази більше зморшок, ніж у некурящих.

Категория: Новости каталога

Просмотров 10