Продукти, які допомагають боротися зі стресом

Щодня людина піддається стресовим ситуаціям. Проблеми на роботі, іспити, невирішені завдання і багато іншого часто не дає розслабитися. Стрес став невід'ємною частиною життя сучасної людини. Як же легко позбутися від цього стану, якщо немає бажання пити таблетки або йти до лікаря? Ось список продуктів, який може в цьому допомогти.

Журавлина

Журавлина вважається однією з найбільш корисних ягід у світі. Вона містить вітаміни A, К, E і групи B. Також журавлина багата аскорбіновою кислотою, яка знижує рівень кортизолу, гормону стресу. Вона підвищує настрій і упорядковує психофізичний стан організму. Ягода знижує рівень «поганого» холестерину і сприятливо впливає на роботу судин. Через високий вміст поліфенолу журавлина буде особливо корисна дівчатам після 25 років, так як запобігає передчасному старінню і омолоджує шкіру.

Селера

Селера є хорошим засобом проти стресу, позбавляє від нервозності і тривоги. Високий вміст калію і вітамінів С, B1 і Е сприятливо позначається на емоційному стані організму, знімаючи напругу. А ще селера позбавляє від мігрені і прискорює обмін речовин. На окрему увагу заслуговує сік із селери. 

Темний шоколад

Помірне споживання темного шоколаду позитивно впливає на роботу організму, позбавляє від зайвої напруги і піднімає настрій. У його складі міститься анандаміна - речовина, яка підвищує вироблення дофаміну, гормону радості. У темному шоколаді міститься амінокислота триптофан - природний антидепресант. Таким чином, шоколад сприяє здоровому сну, допомагає розслабитися, усуває дратівливість, а також покращує роботу головного мозку.

Абрикоси

Великий вміст в абрикосах вітаміну В2 або рибофлавіну робить цей фрукт практично незамінним при розумових навантаженнях. Абрикоси покращують пам'ять, позитивно позначаються на роботі мозку, тому відмінно підійдуть для перекусу в перервах між навчанням або вирішенням складних завдань. Віддавайте перевагу свіжим фруктам - вони дають більший ефект.

Мигдаль

Дієтологи радять їсти мигдаль кожен день. Горіх підтримує роботу серця, очищає кровоносні судини і знижує рівень цукру в крові. А найголовніше, мигдаль підвищує стресостійкість, допомагає поліпшити роботу мозку і позбавляє від безсоння. Завдяки вітаміну Е, який міститься в мигдалі у високій концентрації, він сприяє зниженню емоційної напруги і чудово заспокоює. Цей горіх запобігає передчасному старінню і покращує ріст волосся.

Категория: Новости каталога

Просмотров 7