Чому люди стають злими, коли сидять на дієті

Стеж за харчуванням і емоції будуть в порядку

Лікар-дієтолог Юлія Чехоніна розповіла в чому причина частого поганого настрою людей, які довго «сидять на різних дієтах». За словами фахівця, у всьому винен дефіцит корисних речовин, який утворюється в організмі через бідність раціону.

- Поганий настрій, тривожність, дратівливість під час дієти можуть бути наслідком дефіциту триптофану. Ця амінокислота необхідна організму для синтезу серотоніну, який іноді називають «гормоном радості» або «гормоном щастя», - пояснила Юлія Чехоніна.

Чим менше тарілка, тим менше радості

На думку медика, досить часто неповноцінне харчування (особливо, якщо людина недоотримує білок), здатне викликати зміна емоційного фону, погіршення настрою і навіть сильну тривожність. В значній мірі це може бути пов'язано з тим, що в організмі утворився дефіцит однієї з амінокислот, яка називається триптофан. Він служить в нашому організмі попередником для синтезу серотоніну. При незбалансованому харчуванні в 90 відсотках випадків одним з наслідків буде зниження емоційного фону.

Як уникнути проблем?

Щоб уникнути проблем з настроєм, лікар-дієтолог рекомендує додати в свій раціон ряд продуктів.

- Для того щоб навіть при дотриманні дієти не було ризику дефіциту триптофану, щодня в харчуванні повинні бути його джерела. Найбільше триптофану в червоній і чорній ікрі, але цей продукт в силу різних причин не може бути щодня в нашому харчуванні. Потрібно віддавати перевагу більш доступним продуктам - твердим сирам, горіхам, тофу і іншим соєвим продуктам, а також м'ясу кролика, курки та індички, - порадила Юлія Чехоніна.

Категория: Новости каталога

Просмотров 6