Названі три ефективних способи лікування хропіння

Боротися з хропінням, майже всі віддають перевагу в домашніх умовах. 

№1. Не спіть на спині

Як показує практика, гучне хропіння часто починає турбувати, коли жінка спить на спині. Щоб трохи зменшити «децибели», необхідно навчитися засинати на боці. При цьому бажано використовувати подушку висотою 14-16 см.

З першого разу привчити себе до нової позі може не вийти, тому доведеться потренуватися. Як варіант, пришийте на піжамі між лопаток додаткову кишеню.

Перед сном кладіть у неї твердий предмет — при спробі перевернутися на спину, ви будете завжди відчувати дискомфорт. Достатньо кілька тижнів практики, щоб виробився стійкий «умовний рефлекс».

№2. Знижуйте вагу

Зайві кілограми є однією з головних причин гучного хропіння у дорослих жінок, а також нерідко призводять до більш серйозних наслідків для здоров'я, включаючи розвиток синдрому обструктивного апное або зупинку дихання.

Жир накопичується під шкірою, а також у м'яких тканинах шиї — це провокує звуження м'язів глотки, в результаті чого з'являється хропіння ночами. Щоб вирішити дану проблему, для початку необхідно нормалізувати вагу. Іноді досить схуднути на 5-7 кг, щоб хропіння перестав турбувати сусідів через стінку.

№3. Живіть правильно

Корисні поради щодо здорового способу життя, завжди будуть актуальними, незалежно від характеру хвороби. Однак у наші дні цими рекомендаціями часто нехтують, незважаючи на те, що вони дійсно ефективні в багатьох випадках.

Якщо ваша мета — перестати хропіти під час сну, необхідно відмовитися від трьох шкідливих звичок: куріння, зловживання алкоголем і переїдання.

Категория: Новости каталога

Просмотров 5