Переважно печія буває при підвищеній кислотності шлункового соку, з'являється через 30-45 хвилин після їжі як результат закидання кислого вмісту шлунку в стравохід, зрідка натщесерце. Медичні експерти розповіли про трьох шкідливих звичок, які можуть викликати печію.
Тугий пояс або туга спідниця
– вони здавлюють живіт і підвищують внутрішньочеревний тиск. Всередині самого шлунка тиск теж підвищується його вміст починає переміщатися вгору. У підсумку печія може зберігатися досить довго. Для профілактики краще перейти на більш еластичні тканини, які не будуть так здавлювати живіт.
Відпочинок після прийому їжі в горизонтальному положенні.
Коли ми лягаємо, то частина їжі, яка знаходиться в шлунку, потрапляє в стравохід. Підвищений тиск у шлунку, яке утворюється із-за того, що соляна кислота починає перетравлювати їжу, продавлює стравохідний сфінктер – вміст шлунка потрапляє в стравохід. За рахунок цього пацієнт отримує печію і больові відчуття за грудиною. Щоб подібне не відбувалося, після прийому їжі рекомендовано протягом години практично не лягати, а трохи походити. Втім, якщо лягти на лівий бік по великій кривизні шлунка, то ймовірність розвитку печії буде менше.
Переїдання.
Є їжа, яка буквально розслабляє стравохідний сфінктер. Це солодкі продукти, молоко, вершки, жирні продукти – якщо ви після їжі з'їли торт, який містить велику кількість жирного крему, то печія вам забезпечена.
Кава не є стовідсотковим продуктом, який розслаблює сфінктер, але збільшує ймовірність розслаблення сфінктера. Якщо ви випили кави натщесерце і додали сигарету, то вплив кофеїну і нікотину може розслабити сфінктер дуже серйозно – печія у вас виникне.
Вы можете войти используя:
|