Дієтологи розповіли, що краще всього починати свій ранок з чашки зеленого чаю, який прискорює метаболізм і очищає шкіру. Фахівці відзначають, що антиоксиданти, що містяться в зеленому чаї, допомагають організму блокувати виникнення ракових клітин.
Відзначається, що зелений чай краще пити охолодженим, адже так витрачаються додаткові калорії, щоб організм сам нагрів напій. Також зелений чай здатний поліпшити самопочуття і роботу кишечника.
Сьогодні чай, підданий мінімальній ферментації, можна сміливо вважати одним із найпопулярніших напоїв у всьому світі. У Китаї про користь зеленого чаю знали ще з давніх-давен, але світове визнання він отримав відносно недавно.
Щоправда, відразу варто зазначити, що сам по собі цей напій не є лікарським засобом від усіх хвороб. Однак, це не скасовує той факт, що зелений чай має безліч позитивних властивостей. Саме завдяки ним його часто сприймають як натуральну біодобавку до повсякденного раціону.
Згаданий напій позитивно впливає на наш організм. Достовірно відомо, що зелений чай:
А ще чай, підданий мінімальній обробці, здатний надати посильну допомогу у загоєнні ран та опіків. У ньому міститься чимала кількість танінів, які мають протизапальну, антибактеріальну та кровоспинну дію. За потреби міцно заварений зелений чай можна використовувати замість перекису водню.
Незважаючи на всі свої корисні властивості, напій, що розглядається, або рослинний екстракт на його основі може нанести певний шкоду нашому організму.
Утриматися від вживання слабоферментованого чаю слід громадянам:
Вы можете войти используя:
|