Навіть корисні на перший погляд продукти можуть завдати шкоди людям з цим захворюванням.
Деякі здорові продукти харчування роблять значний вплив на рівень цукру в крові через високе глікемічне навантаження - це показник, що характеризує підвищення рівня глюкози в крові після прийому їжі.
Особливо високе місце в індексі глікемічного навантаження займають родзинки, тому людям з підвищеним цукром варто вживати їх з обережністю. Також серед продуктів з високим глікемічним навантаженням виділяють:
- печена картопля;
- відварений білий рис;
- кукурудзяні пластівці.
До продуктів з більш низьким рейтингом глікемічного навантаження, які не так критично впливають на рівень цукру, відносять:
- хліб з цільного зерна;
- курага;
- незбиране молоко.
Щоб підтримувати нормальний рівень цукру в крові, фахівці також рекомендують регулярні фізичні навантаження, наприклад, швидку ходьбу, підйом по сходах, роботу по дому або в саду.
Вы можете войти используя:
|