Причиною його появи можуть стати не тільки підвищене згортання крові, але також її застій у кінцівках, високий рівень холестерину, надмірна вага та куріння.
Лікар-імунолог Андрій Продеус розповів, які продукти можуть збільшувати ризик утворення тромбів. Він зазначив, що у більшій небезпеці перебувають люди із хворобами серцево-судинної системи, які ведуть сидячий спосіб життя та старші.
Він пояснив, що таким пацієнтам необхідно уникати вживання продуктів з підвищеним вмістом вітаміну К. За словами Продеуса, ці продукти покращують згортання крові.
Три продукти [з найбільшим вмістом вітаміну К] – це петрушка, шпинат і базилік. Причому петрушка абсолютний чемпіон: у 100 грамах петрушки міститься 20 добових доз вітаміну K, а в базиліці і шпинаті, у свою чергу, це сім добових доз добових доз", – наголосив лікар.
Вы можете войти используя:
|