Однак різко перейти від нездорового харчування до здорового досить важко. Виходом може стати кілька замін шкідливих продуктів.
Про них виданню Psychology Today розповів лікар-терапевт Остін Перлмуттер.
Замініть перероблене м'ясо на рибу.
Дослідження, в якому взяли участь майже 500 тис. осіб, показало, що споживання переробленого м'яса (наприклад, хот-догів, курячих нагетсів та багатьох м'ясних делікатесів) було пов'язане з вищим ризиком розвитку деменції. Лікар рекомендує замінити таке м'ясо морепродуктами. Особливо він виділяє рибу, багату на омега-3 ((тунець, сардини, лосось, скумбрія).
Замініть рафіновані вуглеводи горіхами та ягодами.
Хорошою заміною рафінованих вуглеводів можуть стати горіхи, зазначає Перлмуттер. У приклад він наводить дослідження, яке показало, що регулярне споживання горіхів може допомогти знизити ризик захворювань головного мозку та покращити когнітивні функції. Лікар рекомендує включити в раціон мигдаль, волоські горіхи, кеш'ю.
Ягоди (наприклад, чорниця) – ще одна чудова заміна рафінованим вуглеводам. Вони багаті на поліфеноли, які пов'язані з поліпшенням здоров'я мозку.
Замініть газовані та енергетичні напої на чай чи каву.
Основні причини, через які ми любимо газовані та енергетичні напої, досить прості: ми відчуваємо спрагу, а ці напої приємні на смак. Крім того, деякі з них дають заряд бадьорості. Проте вчені припускають, що солодкі напої пов'язані з підвищеним ризиком розвитку депресії. Тому Перлмуттер радить перейти на каву або чай без цукру.
Вы можете войти используя:
|