Учені з Колумбійського університету з'ясували, що додавання двох з половиною ложок цукру в чай збільшує ризик розвитку синильної деменції або хвороби Альцгеймера. Висновки фахівців були представлені на Міжнародній конференції Асоціації по боротьбі з хворобою Альцгеймера в Чикаго.
У дослідженні взяли участь 2226 осіб, які не мали ознак деменції. Серед добровольців було проведено опитування, під час якого вони вказували, додавали вони цукор в їжу і напої і в якому обсязі. При цьому у 429 осіб протягом семи років розвинулася хвороба Альцгеймера.
Виявилося, що у людей, які щодня додають 30,3 грама цукру в їжу, ризик синильної деменції збільшується на 33 відсотки порівняно з тими, хто вживає 5,8 грама цукру на день. Також вчені показали, що любителі солодких напоїв, у тому числі пуншів і фруктових соків, на 27% частіше страждають від хвороби Альцгеймера, а ті хто постійно п'є підсолоджені газовані напої — на 54 відсотки.
Вы можете войти используя:
|