Неправильний, а також бідний корисними речовинами раціон збільшує ризик різних захворювань, у тому числі серцево-судинних.
Як вказується в дослідженні, опублікованому в Журналі Американської кардіологічної асоціації (Journal of the American Heart Association), низька якість дієти пов'язана з підвищеним ризиком захворюваності та смертності від серцево-судинних захворювань. Кардіологи у своїй роботі дають низку порад щодо харчування тим, хто хоче підтримати здоров'я серця:
- регулювати енергетичні потреби та витрати організму залежно від способу життя;
- їсти досить багато овочів та фруктів;
- Використовувати цільнозернові продукти;
- вибирати здорові джерела білка: рослинні, рибу та морепродукти, нежирні молочні продукти, якщо м'ясо – то пісне, відмовитися від перероблених м'ясних продуктів;
- використовувати для приготування їжі рідкі рослинні олії (наприклад, оливкова), а не гідрогенізовані жири;
- вибирати продукти з мінімальним ступенем обробки;
- мінімізувати вживання цукру;
- вибирати чи готувати їжу з невеликим вмістом солі або без неї;
- мінімізувати вживання алкоголю чи відмовитися від нього зовсім.
Вы можете войти используя:
|